Mitt i det 
 Interkulturella 
 Mötet 

MiM_BG_Pink_HD.png
 

Vad vi gör

MiM arbetar för att människor med olika bakgrund och erfarenheter ska ses som en tillgång i skola, arbetsliv och samhälle. 

 

Nätverksträff 17 november

Tack alla deltagande för en fantastisk nätverksträff!

Många spännande tankar och idéer framkom i de dynamiska samtal som uppstod under dagen. Att dra nytta av varandras kunskap och erfarenheter, samt att motivera varandra till fortsatt arbete är så otroligt viktigt. Detta vill MiM såklart fortsätta med och därför har planeringen inför nästa nätverksträff redan börjat. Vi ser fram emot att bjuda in er till våren igen då i något större format med inriktning på sektoröverskridande arbete.

På återseende 2023!

_DSC0096.JPG
 
static1.squarespace-1.png
 

Var med och gör skillnad – bli medlem!

Som medlem i MiM kan du vara med och påverka dina egna och andras förutsättningar. Vi tror på civilsamhällets kraft att samla och organisera människor – tillsammans kan vi göra våra röster starkare! 

 

Våra pågående aktiviteter och projekt

Arbete RÄTT FRAM

Genom projektet Arbete RÄTT FRAM ska MiM, genom flera olika insatser, stötta den grupp unga vuxna med tillfälliga uppehållstillstånd enligt nya gymnasielagen till en anställning. Arbete RÄTT FRAM är ett pågående projekt med nyligen beviljade medel från Allmänna Arvsfonden.

TAKK för språket

AKK (Alternativ och Kompletterande Kommunikation) på modersmålet leder till språkutveckling på modersmålet. Språkutveckling på modersmålet leder i sin tur till språkutveckling på andraspråket. MiM Kunskapscentrum tog 2014, genom finansiering från Arvsfonden och Göteborg Stad Social Resursförvaltning, fram ett verktyg för att lära ut AKK på modermålet.

Nätverksträffar

För att organisationer ska göra ett bra arbete och lära nytt behövs samverkan. MiM har sedan 2016 kontinuerligt ordnat med nätverksträffar aktörer emellan. Nätverksträffarna är för aktörer som jobbar med eller kommer i kontakt med samma målgrupper. Nästa nätverksträff är den 17:e november.

Stöd till ungas organisering

Ungas vilja att organisera sig och förverkliga idéer är viktig för MiM. Att exempelvis starta och driva en förening kan vara svårt. Som en del av verksamheten stöttar därför MiM kontinuerligt ungas organisering.

Tidigare projekt och aktiviteter

IMG_6310.JPG

RÄTT FRAM Uddevalla

Under höstterminen 2021 genomfördes, för andra gången, en utbildningsomgång av RÄTT FRAM med ungdomsdeltagare och samhällsaktörer från Uddevalla med omnejd.

1.jpg

RÄTT FRAM

Genom RÄTT FRAM vill vi skapa en arena för dialog mellan ensamkommande unga och representanter från Göteborgsområdets olika samhällssektorer.

ungsamverkan.jpg

Ung Samverkan

Projektet Ung Samverkan handlar om att skapa ett kooperativ och ett fristående arbetsintegrerande företag (ASF) varigenom nyanlända unga vuxna ska finna trygga arbetsanställningar. 

F0BB6DD7-8B1E-4561-9267-EA03D6636A11.jpg

Stockholm

På förslag från MiM:s ungdomsdeltagare har MiM genomfört en studieresa till Stockholm. Här fick vi bland annat en rundtur i riksdagen, intervjuade riksdagsledamot, besökte museer samt strosade runt i Gamla stans gränder. First Hotel Arlanda sponsrade våra ungdomar med övernattning.

ratt19.jpg

Kartläggning

Vintern 2018/2019 hade MiM via finansieringsbidrag från Delegationen mot segregation (Delmos) genomfört en kartläggning och behovsanalys över insatser som riktar sig till nyanlända ungdomar i Göteborg. Här finns MiM:s rapport att ladda ner.

IMG_9106.JPG

Ungdomsgrupp

I ungdomsgruppen träffas och organiserar sig de ungdomar som varit aktiva i föreningen under en längre tid. Ungdomarnas önskemål och behov styr vad gruppen väljer att göra tillsammans.

edited.jpg

Almedalen

Våra ungdomar har besökt Almedalsveckan i Visby för att intervjua politiker och andra makthavare. Frågan de ställde till politikerna var: "Vad skulle du ta med dig om du var tvungen att fly landet just nu?".

Följ våra projekt på instagram och facebook.

 

Kontakta oss gärna

Har du frågor om vår verksamhet? Undrar du vad ett medlemskap i föreningen innebär? Kanske vill du bli uppringd av någon i föreningen? Kontakta oss via formuläret nedan.

Maila oss